2012-04-13 15:28:11• hírek • Póti Orsolya

Ünnepelnek a fúvószenekarok

Tíz évvel ezelőtt Bélteken alakult meg Szatmár megye első fúvószenekara Mircea Cacu kezdeményezésére. Április 28-án, a „Dinu Lipatti" Filharmóniában előadással ünneplik az évfordulót a megyei egyesített fúvószenekarok.

Április 28-án, szombaton 18 órától megalakulásuk tizedik évfordulóját ünneplik a Mircea Cacu, a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának igazgatója által vezetett fúvószenekarok. Az ünnepi előadáson fellépnek a kaplonyi, a mezőpetri, az erdődi, a túrterebesti, piskolti egyesített fúvószenekarok és a szatmárnémeti Gyermekek Palotájának zenekara - tudtuk meg a rendezvény főszervezőjétől. Cacu azt is elmondta: ugyan a rendezvényen tízéves fennállást ünnepelnek, de vannak zenekarok, amelyeket később vagy előbb alapítottak.

„A fúvósok színvonalas koncerttel készülnek az alkalomra. Az előadáson elhangzanak majd filmzenék, klasszikus művek, indulók, de modern zenedarabok is. A közönség részletet hallhat a Csárdás királynőből, valamint Beatles és Abba számok is felcsendülnek közel ötven gyerek és fiatal előadásában. A rendezvény fénypontja egy klasszikus harsonaszóló lesz a zenekar kíséretében." - mondta el a Szatmár.ro-nak Cacu.

Szatmár megye első fúvószenekara körülbelül tíz évvel ezelőtt alakult meg Bélteken, ezt követően pedig sorra jelentek meg zenekarok Mezőpetriben, Kaplonyban, Fényen, Szatmárnémetiben, majd Erdődön és Túrterebesen is. A zenekarokat többnyire a helyi önkormányzatok, illetve a zenekarban résztvevő fiatalok szülei támogatják.

Az ünnepi rendezvényen fellép a Gyermekek Palotájának modern tánc csapata, valamint egy divatbemutatóra is sor kerül. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes.

Illusztráció

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: